Nieuwe joint venture Sensia voor ict in olie en gas

Rockwell Automation en Schlumbergen richten samen ict-dienstverlener op

ja-knikker

Rockwell Automation, dat zich toelegt op industriële automatisering en ict, en Schlumberger, leverancier van technologie voor exploratie, boringen, productie en verwerking in de olie- en gasindustrie, hebben samen een joint venture opgericht. Sensia gaat volledig geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor de werkprocessen rond olievelden aanbieden.

Sensia zal schaalbare, cloud- en edge-gebaseerde procesautomatisering bieden met oplossingen voor informatie-uitwisseling en veiligheid. Via datagedreven, intelligente automatiseringssystemen en lifecycle management-oplossingen wil de joint venture de efficiëntie van haar klanten opkrikken.

‘Deze joint venture is de volgende stap in onze ambitie om onze klanten slimme, connected apparatuur aan te bieden met uitgebreide diagnostisch functies’, zegt Schlumberger-ceo Paal Kibsgaard. ‘Gekoppeld aan meetoplossingen, automatisering en analytics kunnen bedrijven de exploitatie van hun olievelden verbeteren, gefundeerde beslissingen nemen en de totale ‘cost of ownership’ door de hele levenscyclus van een olieveld verminderen.’

Sensia zal als een zelfstandige entiteit opereren, waarvan Rockwell Automation 53 procent in eigendom heeft en Schlumberger 47 procent. Bij het afsluiten van de overeenkomst zal Rockwell Automation een bedrag van 250 miljoen dollar aan Schlumberger overmaken. Sensia verwacht op termijn een jaaromzet van zo’n 400 miljoen dollar te realiseren en op den duur werk te bieden aan zo’n 1.000 medewerkers in meer dan 80 landen. Het wereldwijde hoofdkantoor van Sensia wordt gevestigd in Houston, Texas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-26T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.