Huawei laakt Amerikaanse hypocrisie

Topman Ping haalt hard uit

Huawei heeft vanmorgen hard teruggeslagen tegen Amerika. ‘Hoe staat het eigenlijk met de veiligheid in Amerika? Vraag het Snowden’, zei rotating ceo Guo Ping van Huawei vanochtend. Om er in één adem aan toe te voegen: ‘Prism, prism on the wall. Who is the most trustworthy of them all?’

Ping reageerde in krachtige bewoordingen op de beschuldigingen als zou het Chinese concern een risico vormen voor de nationale veiligheid. ‘We doen niets verkeerds. Huawei heeft nooit backdoors geplaatst en zal dat ook nooit doen. We nemen onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid uiterst serieus. We zullen ook nooit iemand toestaan een backdoor te installeren’, aldus Ping.

Hij hield vanochtend de keynote tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Ping ging uitgebreid in op de discussie die is losgebrand sinds Amerika en Australië een boycot tegen Huawei-netwerkapparatuur hebben ingesteld. ‘De Amerikaanse beschuldigingen raken kant noch wal,’ aldus Ping. Hij noemt het een ironie dat juist de US Cloud Act ‘eenheden de toegang verleent tot data die de grenzen overschrijden.’ Ping verbaast zich erover dat de Verenigde Staten zo’n wet hebben aangenomen.

Lichtpuntje is dat president Trump gaandeweg begint te beseffen dat Amerika technologisch achteropraakt als door een boycot niet de laatste netwerkapparatuur en software is te bestellen, aldus Ping. Ook in het Verenigd Koninkrijk bespeurt hij een kentering. Ping claimt dat Huawei technisch een jaar vooruitloopt op de concurrentie. Hij zei dat op 5G-gebied Huawei beter presteert en een grotere snelheidswinst kan bereiken. ‘We zijn ook de eerste onderneming die commerciële 5G-netwerken grootschalig kan uitrollen.’ Ping beriep zich daarbij op onafhankelijke testen. Ook lanceert Huawei een nieuwe antenne-eenheid die in plaats van twee maar een antenne nodig heeft. Dit leidt tot een grote kostenbesparing. Ook voor Nederland waar duizenden nieuwe antennes voor 5G nodig zijn, is dit een behoorlijk voordeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-26T11:36:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.