Cheops zet groeisprint ook in 2018 verder

Investering groei euro

De Edegemse it-integrator Cheops boekte in 2018 een omzet van 36,4 miljoen euro, een toename van twintig procent ten opzichte van 2017. Cheops ziet het definitief doorbreken van de cloud als de voornaamste drijver van deze groei. Daarbij komt dat bedrijven behoefte hebben aan een externe partner om dit voor hen te beheren.

De groei is het sterkst in diensten gerelateerd aan it-outsourcing, met een omzetstijging van 42 procent in de afdeling Managed Services. Cheops mocht in 2018 verschillende nieuwe namen toevoegen aan het klantenportfolio, waaronder Lear Corporation, Duvel Moortgat en Alcopa.

‘Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een gespecialiseerde partner die hen kan helpen bij het beheer van hun it’, zegt ceo Filip Goos. ‘Zo kunnen ze meer tijd en middelen vrijmaken om zich te focussen op klantgerichte innovaties.’

De onderneming heeft zich in 2018 opnieuw gefocust op de cloud-omgeving en de standaardisering van haar dienstverlening. De investeringen gingen voornamelijk naar het Network Operating Center en de cloud-infrastructuur.

‘Uniek voor België is dat we op deze manier middelgrote bedrijven toegang geven tot een it-platform dat normaal gezien enkel weggelegd is voor de grootste bedrijven’, aldus Goos. ‘Dit gaat gepaard met miljoeneninvesteringen waarvoor voldoende schaalgrootte een noodzaak is. Uiteraard zijn er ook grote, vooral internationale groepen met een vergelijkbare cloud-infrastructuur, maar die bevindt zich meestal in het buitenland. Wij stellen vast dat veel bedrijven hun gegevens liever in eigen land houden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-27T11:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.