Sandton Capital lijft distributeur Adveo in

Deal handen schudden overname

Distribiteur van it en kantoorartikelen Adveo komt in handen van het Amerikaanse private equity-bedrijf Sandton Capital voor 5,5 miljoen euro. Het betreft de dochterondernemingen in Frankrijk, België en Nederland.

Verder is bepaald dat Sandton vijf miljoen euro krediet beschikbaar stelt voor Adveo Benelux en Frankrijk. Ook zal de investeringsmaatschappij een schuld van rond de 150 miljoen euro overnemen. De verwachting is dat de deal voor Frankrijk en de Benelux binnen een aantal weken compleet is afgerond.

Begin januari bracht Sandton een bod uit op Adveo Benelux, Frankrijk en Italië. Dit resulteerde niet in een overname en uiteindelijk deed de Amerikaanse investeerder opnieuw een bod van 5,5 miljoen euro. Dit keer enkel voor Benelux en Frankrijk. Voor de Italiaanse tak heeft zich naar verluidt een andere koper gemeld; de Italiaanse distributeur GDN. Dat bod zou drie miljoen euro bedragen.

Adveo

Het van oorsprong Spaanse Adveo is actief in negen landen: Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, België, Nederland, Luxemburg en Portugal. Het bedrijf distribueert onder meer printers, cartridges en computeraccessoires. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Den Bosch, in België in Deinze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-04T13:27:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.