Belgische Intracto neemt Nederlands Ezcompany over

België en Nederland

Nadat het Belgische digitale bureau Intracto eerder Have A Nice Day en Blue Web Solutions onder de vleugels nam, neemt het nu ook Ezcompany over. Zo ontstaat meteen de grootste Drupal-specialist in de Benelux. In Nederland heeft Intracto voortaan honderd mensen in dienst, naast de tweehonderd in België.

Ezcompany werd in 2001 opgericht en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. De onderneming groeide de laatste jaren uit tot een van de grotere Drupal-specialisten in Nederland met vijftig medewerkers. In het klantenportfolio zitten onder andere de rijksoverheid (Belastingdienst, RIVM, Openbaar Ministerie), onderwijsorganisaties (Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht, Tilburg University, ROC Midden Nederland) en commerciële bedrijven (Jaguar Land Rover, Graydon, Bovemij Verzekeringen). Daarnaast is Ezcompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het open source project ‘Drupal voor Gemeenten’ (DVG), waar inmiddels meer dan 35 Nederlandse gemeenten en meer dan 1,7 miljoen burgers gebruik van maken.

Het bedrijf staat als enig Nederlands bureau in de wereldwijde Drupal Top 30. Met de toevoeging van Ezcompany heeft Intracto nu tweehonderd teamleden in België en honderd in Nederland. Van der Zalm en van den Nieuwenhuijzen blijven aan boord en treden toe als aandeelhouders in de groep. Samen met Martijn Vervoordeldonk vormen zij de directie in Nederland. Raymond Muilwijk blijft verantwoordelijk voor het technische Drupal-team.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-14T17:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.