Suse wordt weer zelfstandig bedrijf

Linux-specialist Suse, bekend van de gelijknamige Linux-distributie, is overgenomen door het durfkapitaalfonds EQT. Zij betalen Micro Focus, de vorige eigenaar, zo’n 2,5 miljard dollar voor het bedrijf.

Door zijn nieuwe, onafhankelijke status kan Suse zich beter richten op de noden en wensen van zijn klanten, zo zegt het bedrijf in een mededeling. Suse levert opensource-softwaregedefinieerde infrastructuur en applicaties voor grote bedrijven die on-premise of in een (hybride) cloud kunnen draaien.

‘De trends in de it-wereld van vandaag laten zien dat opensource belangrijker is dan ooit in de bedrijven’, zegt ceo Nils Brauckmann. ‘Dat maakt onze status van echt onafhankelijk bedrijf ook belangrijker dan ooit. Onze echt open, opensource-oplossingen, onze flexibele manier van werken, geen gedwongen vendor lock-in en onze serivce zijn waardevol voor onze klanten. Onze onafhankelijkheid geeft ons de kans ons puur te richten op wat voor hen het beste is.’

Suse bestaat al meer dan 25 jaar en kwam in 2004 in de handen van Novell. In 2010 werd Attachmate de nieuwe eigenaar door de overname van Novell. In 2014 stapte Micro Focus in het bedrijf. Die bestuurde het bedrijf als een onafhankelijke afdeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-19T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.