Mindtree ziet overnamebod Larsen & Toubro niet zitten

Winst

De top van de Indische it-consultant Mindtree verzetten zich onvoorwaardelijk tegen het vijandige overnamebod van Larsen & Toubro. Dat eveneens Indische engineeringconglomeraat broedt op de eerste vijandelijke overname ooit in de Indische it-industrie.

‘De vijandige overnamepoging van Mindtree door Larsen & Toubro is een ernstige bedreiging voor de unieke organisatie die we in meer dan twintig jaar gezamenlijk hebben opgebouwd.’ Met die niet mis te verstane boodschap begint een een gezamenlijke verklaring van Krishnakumar Natarajan (voorzitter), Subroto Bagchi (medeoprichter), Rostow Ravanan (ceo) en Parthasarathy N.S. (vicevoorzitter en coo) van Mindtree.

‘Wij zien geen enkel strategisch voordeel in de transactie en zijn ervan overtuigd dat deze waardevernietigend is voor alle aandeelhouders’, gaat de brief verder. ‘Ons collectieve succes hangt af van het bouwen en onderhouden van de relaties met onze klanten en partners. Deze onverklaarbare transactie verstoort deze relaties en beschadigt Mindtree's vermogen zich te differentiëren in de markt en klantwaarde en goed aandeelhoudersrendement te blijven leveren. We geloven dat cultuur zorgvuldig moet worden gecreëerd en verzorgd over een lange periode. Het kan niet worden gekocht en verkocht als elk ander activum.’

Larsen & Toubro heeft al een getekende overeenkomst met VG Siddartha, een grote aandeelhouder van Mindtree, om diens belang in het bedrijf (goed voor bijna 21 procent van de aandelen) over te nemen. Dat schrijft de Economic Times. Het wil daarenboven nog eens 31 procent van het papier inlijven. De kostprijs daarvan zou tot een miljard dollar kunnen oplopen, aldus de Indische krant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-20T10:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.