Rekruteerder Volt Europe breidt uit naar Gent

It-rekruteerder Volt Europe uit Brussel opent een nieuw kantoor in Gent. Op die manier wil het kantoor dichter bij kandidaten in Vlaanderen staan. Het Gentse kantoor wordt de tweede vestiging van Volt Europe in België en de vijfde in Europa.

De keuze voor de groeipool Gent als locatie in Vlaanderen was snel gemaakt ‘Met de uitbreiding in Gent willen we dichter bij onze kandidaten in Vlaanderen komen te staan’, zegt Tobias Desomer, Team Manager van Volt Gent.

Bovendien zet ook de stad Gent sterk in op de it-sector. ‘Ict is al langer één van onze speerpuntsectoren waarop we extra inzetten vanuit de dienst Economie van de Stad Gent’, zegt Sofie Bracke, Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven. ‘Als een belangrijke speler als Volt voor Gent kiest omdat onze it-sector tien tot zelfs twintig procent sneller groeit in vergelijking met andere Vlaamse steden, dan weet je dat het beleid zijn vruchten afwerpt. En daar ben ik uiteraard trots op.’

‘De groeistrategie van Volt rendeert, we groeien al meer dan tien jaar beduidend sneller dan de markt. We nemen dus ook een steeds sterkere positie in op de it-markt. De opening van een kantoor in Gent past in dit verhaal, maar is zeker niet het eindpunt’, geeft Rodrigo Sosa, Country Manager Volt België, mee.

580.000 vacatures in 2030

Uit cijfers die de technologiefederatie Agoria vorig jaar publiceerde, blijkt dat ons land zowat 16.000 it-profielen tekort heeft. Volgens Agoria dreigen er in 2030 zelfs ruim 580.000 vacatures open te blijven staan. Het tekort zorgt voor groeiproblemen bij veel Belgische bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-29T10:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.