Toshiba Memory leent miljarden om eigenaars uit te kopen

Toshiba Memory heeft bij een consortium van banken bijna elf miljard euro geleend om zijn eigen eigenaars uit te kopen. Het Japanse bedrijf is sinds 2017 in handen van een groep rond Bain Capital, Dell, Apple en Hynix.

Toshiba Memory Holding sluit de lening af bij Sumitomo Mitsui Banking, MUFG Bank and Mizuho Bank. Ook de Development Bank of Japan is bij de operatie betrokken; zij zal een aandeel krijgen in Toshiba Memory Holdings, zodra de aankoop rond is.

Toshiba Memory leent het geld omdat het in september een beursintroductie op stapel heeft staan. Daarvoor wil het de handen vrij hebben en zoveel mogelijk aandelen bij grote aandeelhouders weghalen.

De verkoop van de chiptak van Toshiba werd, na een lange saga, in 2017 bezegeld. Het bedrijf was in financiële moeilijkheden gekomen na grote verliezen bij zijn dochter die nucleaire installaties bouwt. Daarop werd besloten om de chipafdeling van de hand te doen. Aanvankelijk zou Bain Capital het bedrijfsonderdeel overnemen, samen met enkele Japanse staatsfondsen. Een rechtszaak van concurrent Western Digital liet dat plan op de klippen lopen. Uiteindelijk vormde Bain een team met Apple, Dell en Hynix om de buit binnen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-03T10:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.