Huawei verwacht instorting smartphone-afzet

Huawei

De Chinese telefoonfabrikant Huawei houdt er rekening mee dat de internationale afzet van smartphones met veertig tot zestig miljoen exemplaren zal dalen. Dat schrijft Bloomberg. Doordat de regering-Trump Huawei op een zwarte lijst gezet heeft, kan het geen zaken meer doen met Amerikaanse toeleveranciers.

Hoge directieleden van Huawei gaan ervan uit dat het bedrijf dit jaar zowat veertig tot zestig miljoen smartphones minder zal verkopen. De daling zou vooral op markten buiten China voelbaar zijn. Verkopen buiten China maken bijna de helft uit van de 208 miljoen telefoons die Huawei in 2018 aan de man kon brengen. Dat de vork van de daling zo breed ligt, komt ook door de grote onzekerheid waar Huawei momenteel mee kampt, aldus Bloomberg.

Stichter Ren Zhengfei heeft bevestigd dat er vorige maand een daling van veertig procent was in internationale verkopen bij Huawei. Volgens de Zhengfei zouden de Amerikaanse sancties zijn bedrijf de komende twee jaar zowat dertig miljard dollar kunnen kosten. Hij zei ook dat hij niet verwacht had dat Washington zo stevig tegen zijn onderneming zou uithalen.

Huawei overweegt ondertussen ook om zijn nieuwe Honor 20-model niet uit te brengen in Europa. Normaliter zou het toestel volgende week in de verkoop moeten gaan in verschillende Europese landen, waaronder België en Nederland. Twee Franse telecomoperatoren hebben het toestel al uit hun catalogus geschrapt, weet Bloomberg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-17T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.