Investeringsronde levert Apicbase 1,5 miljoen op

Kapitaalinjectie afkomstig van Newion en bedoeld voor expansie in markt van cloudbased foodmanagement

Apicbase krijgt 1,5 miljoen euro aan groeikapitaal bijgeschreven. De investering komt uit de zakken van Ark Angels Activator Fund (AAAF), BAN (Business Angels Netwerk) Vlaanderen, en het Amsterdamse Newion Investments, dat de investeringsronde leidde.

Dat maakt Apicbase vandaag bekend. De internationale leverancier van cloudbased foodmanagementsoftware wil de kapitaalinjectie aanwenden om het team lokaal en internationaal uit te breiden naar vijftig fte.

Bestelbonnen

Apicbase biedt een foodmanagementplatform waarmee aanbieders in de voedselservicemarkt hun keuken- en aanverwante processen automatiseren en optimaliseren. Niet alleen zijn bedrijfsprocessen  te ondersteunen, het systeem laat het ook toe bestelbonnen te generen en inzichten te verkrijgen in de populariteit van gerechten. De software wordt bovendien visueel ondersteund door een fotostudio, exclusief voor de professionele keuken.

Onder de ruim tweehonderd klanten in achttien landen bevinden zich voedingsconcerns, kookinstituten, cateraars, lokale restaurants, sterrenrestaurants en restaurantketens.

Frank Claassen, managing partner Newion, verduidelijkt dat Apicbase een snelgroeiend innovatief bedrijf is dat opereert in een dynamische markt. ‘Wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid wordt strikter en de aandacht voor wat we eten, inclusief allergenen en voedingswaarden, neemt toe. Met Apicbase kan de gastronomische wereld vanuit één softwareplatform aan alle wensen en eisen voldoen.’

Sterren

Apicbase heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen en is actief voor multinationals als Sodexo, Lunch Garden, Foodmaker en Penta Hotels. Ook werkt het samen met (sterren)restaurants als De Pastorale (België), El Celler De Can Roca (Spanje) en de Thomas Keller Group (VS), terwijl het in Nederland De Librije, WeDesignFood en Bunk Hotels tot zijn klanten mag rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T14:04:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.