EnterpriseDB verrijkt Postgres met steun investeerder

EnterpriseDB, het Amerikaanse bedrijf, dat software bouwt en ondersteuning verzorgt voor de databaseserver PostgreSQL, is overgenomen door het investeringsfonds Great Hill Partners. EnterpriseDB is met vierduizend klanten de grootste ontwikkelaar van Postgres-software.

‘De overname komt op een moment dat de Postgres-markt aan het exploderen is’, zegt Ed Boyajian, ceo van EnterpriseDB. ‘Met Great Hill krijgen we een partner die ons kan helpen om de groei te versnellen door nieuwe diensten en technologische innovatie aan te bieden aan de gebruikersgemeenschap van Postgres.’

Volgens Boyajian is EnterpriseDB goed geplaatst om in te spelen op de groeiende populariteit van Postgres omdat het bedrijf verschillende tools heeft ontwikkeld die grote bedrijven nodig hebben als ze kritieke applicaties aan PostgreSQL willen toevertrouwen. Het heeft bijvoorbeeld ‘Foreign Data Wrappers’ gebouwd om data van Hadoop en NoSQL te integreren en biedt al langer een tool aan voor databasemigratie voor Oracle. Recent kwam daar ook software bij om de migratie te beheren tussen cloudplatformen.

Boyajian argumenteert ook dat traditionele commerciële databases de investeringen in hun core databaseplatformen afbouwen, omdat ze hun klanten proberen over te zetten op hun cloudplatformen. Bij Postgres is daar geen sprake van, aldus de topman.

EnterpriseDB houdt vandaag zijn Enterprise Postgres Day 2019 in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T13:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.