Overname Symantec door Broadcom op losse schroeven

splitsing

De geplande overname van securityspecialist Symantec door fusie tussen chipbakker Broadcom lijkt te worden afgeblazen. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender CNBC.

Volgens CNBC zijn de gesprekken afgesprongen op de prijs die Symantec voor zichzelf in gedachten heeft. De beveiliger wou geen bod onder de 28 dollar per aandeel aanvaarden en zover wou Broadcom blijkbaar niet gaan. Nadat het nieuws over de afgesprongen onderhandelingen bekend werd, kreeg het Symantec-aandeel een klap tot achttien procent, tot zo’n 22 dollar.

De samensmeltingsplannen tussen Symantec en Broadcom kwamen eerder deze maand aan het licht. Daarbij werd melding gemaakt van mogelijke synergiën ter waarde van anderhalf miljard dollar.

Broadcom zit al een hele tijd in overnamemodus. Vorig jaar lijfde het CA Technologies in voor 19 miljard dollar en het probeerde ook Qualcomm over te nemen, tot het U.S. Department of Justice de deal blokkeerde. Nog volgens CNBC zou ook Tibco, een bedrijf gespecialiseerd in software voor infastructuurwerken op het verlanglijstje van Broadcom staan.

Door de acquisities wil Broadcom minder afhankelijk worden van de chipmarkt. Onder meer het feit dat zijn grote klant Huawei op een Amerikaanse zwarte lijst is terechtgekomen, heeft het bedrijf geen deugd gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-15T16:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.