Toshiba Memory heet binnenkort Kioxia

Vanaf een oktober verandert Toshiba Memory zijn naam in Kioxia. Het bedrijf werd in 2017 afgesplitst van Toshiba en bereidt nu een beursgang voor.

De naam Kioxia is een samentrekking van het Japanse ‘Kioku’ of ‘geheugen’ en het Griekse ‘axia’ of ‘waarde’. Toshiba Memory is sinds 2017 een apart bedrijf omdat Toshiba het verkocht aan een consortium rond Bain Capital, Dell, Apple en Hynix. Toshiba was daartoe gedwongen om een faillissement te vermijden, nadat zijn dochterbedrijf dat nucleaire installaties bouwt enorme verliezen had geleden. Bain en co. telde zo’n achttien miljard dollar voor de chipbakker neer.

Vorige maand werd nog bekend dat het management van het bedrijf elf miljard euro had geleend om die Bain-eigenaars zoveel mogelijk uit te kopen. Het bereidt een beurgsgang voor en wil daarvoor zoveel mogelijk de handen vrij hebben. Die beursgang zou naar verwachting dit najaar doorgaan. Aanvankelijk stond die voor september gepland, maar na de opflakkerende handelsoorlogen tussen Japan en Zuid-Korea en China en de V.S. wacht het bedrijf stabielere tijden af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T17:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.