Omzet van it-groep Econocom wast aan

Winst

De Frans-Belgische it-groep Econocom heeft het voorbije halfjaar zijn omzet met bijna 3 procent zien aangroeien, vergeleken met vorig jaar. Niet alle afdelingen presteerden echter even goed.

Precies 1,238 miljard euro zette Econocom om in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat is een stijging van 2,9 procent, zowat 1,6 procent daarvan was organisch, dus zonder overnames. De ‘recurring’ operationele winst (uit regelmatige activiteiten) tikte af op bijna 40 miljoen euro, wat meer is dan in 2018.

Econocom schrijft de resultaten toe aan het ‘stroomlijnen van bepaalde activiteiten en kostenreducties’. De afdeling ‘Digital Services and Solutions’ was de uitblinker, met een omzetgroei van meer dan 9 procent tot 677 miljoen euro. De leasingafdeling ‘Technology Management & Financing’ deed het een heel stuk minder met een omzetdaling van bijna 4 procent over de laatste zes maanden, tot 561 miljoen. Econocom zegt wel dat activiteiten in het tweede kwartaal weer begonnen aan te trekken, vooral in Frankrijk, Spanje en de Benelux.

Voor heel 2019 mikt Econocom op een operationeel resultaat van 128 miljoen euro. Het bedrijf wil daartoe komen door ‘bepaalde operaties samen te voegen, niet-strategische afdelingen te verkopen en zich te concentreren op zijn key assets’.

De cijfers die Econocom nu bekendmaakt, zijn nog niet definitief. De definitieve cijfers worden op 4 september gecommuniceerd.

Econocom meldt trouwens ook nog dat zijn Italiaanse afdeling betrokken was in een fraudezaak. Hoofdverdachte is de country manager van Econocom Italië die, samen met een lokale ondernemer en zeven Econocom-managers, valse contracten zou opgesteld hebben ter waarde van meer dan achttien miljoen euro. Dat gebeurde tussen 2012 en 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-25T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.