Dataspecialist Refinitiv doelwit in miljardendeal

Investering

De London Stock Exchange Group (het bedrijf achter de beurs van Londen) voert overnamegesprekken met het Amerikaanse Refinitiv. LSEG is bereid zo’n 27 miljard dollar neer te tellen voor de Amerikaanse dataspecialist.

De geruchten dat LSEG met Refinitiv aan het praten was, doken eind vorige week al op, maar zijn nu door het beursbedrijf bevestigd. Refinitiv is gespecialiseerd in het aanleveren van financiële en economische data en is daarmee een concurrent voor bijvoorbeeld Bloomberg. Het is ook de eigenaar van handelsplatformen als Tradeweb en FXAll en biedt eveneens software om financiële fraude op te sporen. Naar eigen zeggen bedient Refinitiv meer dan 40.000 bedrijven uit 190 landen.

Refinitiv ontstond vorig jaar, toen de financiële afdeling van Thomson Reuters werd overgekocht door het kapitaalfonds Blackstone, een Canadees pensioenfonds en het Singaporese staatsfonds GIC. Met de overname wil LSGE zijn afhankelijkheid van de aandelenhandel (een volatiele business) inperken. De inkomsten uit de verkoop van financiële data zijn immers een stuk stabieler en minder conjunctuurgevoelig.

Ook LSEG’s concurrent Deutsche Börse had eerder zijn zinnen gezet op Refinitiv, maar die fusie is niet doorgegaan, zo weet Bloomberg. Interessant detail daarbij is dat LSEG en Deutsche Börse in 2016 ook onderling fusieplannen hadden. Ook die deal werd nooit gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-30T11:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.