Nieuwe organisatie meet sociale impact bedrijven

SAP een van de acht oprichters van Value Balancing Alliance

SAP heeft samen met zeven grote ondernemingen de Value Balancing Alliance (VBA) in het leven geroepen. De non-profitorganisatie gaat de waarde van bedrijven voor de samenleving in kaart brengen. Doel is om tot een standaard te komen die de menselijke, sociale, financiële en milieutechnische impact van bedrijven uitdrukt.

De zeven andere oprichters van de VBA zijn BASF, Deutsche Bank, LafargeHolcim, Novartis International, Philip Morris International, Bosch en SK Holdings. De alliantie krijgt bovendien de steun van Deloitte, EY, KPMG International Cooperative, PwC, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), diverse toonaangevende universiteiten en belanghebbenden van overheden, maatschappelijke organisaties en standaardorganisaties.

Geïntegreerde rapportage

Leden van de VBA willen de manier veranderen waarop bedrijven hun sociale impact meten en waarderen. Dat ook SAP participeert, mag naar eigen zeggen geen grote verrassing heten. Het softwarebedrijf was een early adopter van geïntegreerde rapportage, onder meer via deelname aan het pilotprogramma van de International Integrated Reporting Council (IIRC) in 2013. Het jaar daarop publiceerde SAP als een van de eerste Duitse bedrijven een geïntegreerd rapport waarin financiële en niet-financiële indicatoren even zwaar wogen. 

Daniel Schmid, hoofd duurzaamheid bij SAP, licht toe dat zijn bedrijf zich al jaren hard maakt voor het idee dat sociale, milieutechnische en economische prestaties met elkaar samenhangen. ‘Als lid van deze alliantie kunnen we samen met andere gelijkgestemde bedrijven het fundament leggen voor een brede implementatie. Het is een logische volgende stap in onze missie om een positieve impact te hebben op de wereld en de levens van mensen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-29T11:32:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.