Meer omzet en winst voor Econocom

De beursgenoteerde it-dienstverlener Econocom heeft in het eerste halfjaar van zijn boekjaar meer winst en omzet kunnen draaien. Op de beurs van Brussel maakt het aandeel daarop een stevige sprong. De uitdagingen voor dit jaar blijven evenwel groot.

Zijn de slechte tijdingen bij Econocom voorbij? Het is te vroeg om daarover uitspraken te doen, maar de halfjaarresultaten die het bedrijf bekendmaakte, waren alvast beter dan vorig jaar. Vergeleken met 2018 boekte het bedrijf bijna drie procent meer recurrente omzet (tot 1,24 miljard euro). De organische groei tikte af op 1,6 procent. Vooral de afdeling Digital Services and Solutions deed het goed met een groei van meer dan negen procent. De leaseafdeling Technology Management & Financing daarentegen stelde teleur met een omzetdaling van bijna vier procent.

Door de gestegen omzet en een betere kostencontrole groeide de recurrente operationele winst aan van 34,4 naar iets meer dan veertig miljoen euro. De nettowinst bedroeg zelfs vijf miljoen euro meer dan de 400.000 euro van vorig jaar.

Ondanks de stijgingen heeft Econocom nog een eind te gaan als het zijn doelstellingen van dit jaar wil halen. Het bedrijf wil 2019 afsluiten met een recurrente winst van 128 miljoen euro. Dat moet behaald worden met hogere marges en bijkomende besparingen. Ook de schulden moeten naar beneden, onder meer het afstoten van niet-strategische activiteiten. Daarvoor wordt actief uitgekeken naar mogelijke kopers.  

Na de bekendmaking van de cijfers schoot het Econocom-aandeel in Brussel bijna zeven procent hoger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.