IFS en Astea International bezegelen overname

Contract ondertekenen

Erp-specialist IFS heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van softwarebedrijf Astea International. De transactie moet beide bedrijven in staat stellen om meer klanten in meer markten te bedienen.

Astea is gespecialiseerd in fsm of field service management en bedient vooral middelgrote en grote klanten in sectoren als telecom, bedieningsapparatuur, brand en veiligheid, medische apparatuur, maakindustrie en verhuur van industriële en retail-apparatuur. 

IFS zelf biedt klanten al langer oplossingen voor het ondersteunen van service management-activiteiten, naar eigen zeggen van zeer complexe field service-activiteiten tot transactionele field routing-functies. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 steeg de licentieomzet met 119 procent in de eerste helft van dit jaar, aldus de Zweedse onderneming. 

Door de overname van Astea breidt IFS zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit naar meer dan 10.000 klanten. Van deze groep neemt 8000 een fsm-oplossing af. Voor 2020 verwacht IFS opnieuw een omzetgroei in fsm-licenties van 40 procent. Naar verwachting is 80 procent daarvan terugkerende omzet.

De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders van Astea, waaronder Zack Bergreen, de ceo en oprichter, die een controlerend belang heeft. Hij en de financieel directeur hebben al een overeenkomst getekend waarin zij de transactie steunen. Die wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T15:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.