Robert Half zoekt it-jobs van de toekomst

Kunstmatige intelligentie

'Welke nieuwe functies zijn er in uw sector ontstaan of momenteel aan het opkomen door technologische ontwikkelingen?' Dat is de vraag die het rekruteringsbureau Robert Half stelde aan tweehonderd financieel managers, evenzovele cio’s en driehonderd senior managers met aanwervingsbevoegdheid in België. Dit is de top vijf.

Kunstmatige intelligentie en robotica vormen een bedreiging voor talloze banen. Het Wereld Economisch Forum schat dat er tegen 2022 wereldwijd zo'n 75 miljoen banen zullen verdwijnen. Anderzijds zouden er ook 133 miljoen nieuwe jobs kunnen bijkomen. Deze profielen liggen alvast goed in de (toekomstige) markt, zegt Robert Half. 

1. Chief iot officer (ciot) – 26 procent

De chief iot officer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van internet of things (iot)-toepassingen die de bedrijfsdoelstellingen optimaal ondersteunen.

2. Chief data officer/data protection officer – 24 procent

De data protection officer kijkt erop toe of het bedrijf de data bewaart en verwerkt volgens de regels van de GDPR. Hij kan met andere woorden onderzoeken hoe de data wordt verwerkt, met welke systemen dat gebeurt en kan op basis daarvan adviseren om bepaalde dingen aan te passen.

3. It-securityspecialist/beveligingsstrateeg – 21 procent

It-securityspecialisten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de beveiligingsmaatregelen in hun organisatie. Ze analyseren de bestaande veiligheidsprocedures en adviseren het hoger management over manieren om de efficiëntie te verhogen en de beveiliging te verbeteren.

4. Robotsoftware-ingenieur – 20 procent

Een robotsoftware-ingenieur ontwikkelt software voor de besturing en automatisering van robots. Hij ontwikkelt geïntegreerde systemen die geautomatiseerde apparatuur besturen. Het kan daarbij gaan om het bouwen van nieuwe software of het testen, verbeteren of debuggen van bestaande software. De meeste robotsoftware-ingenieurs werken voor de verwerkende industrie en richten zich op robots die door bedrijven worden ingezet bij de productie van hun producten.

5. Incident detection innovator – 20 procent

Een uiterst technische analist die verantwoordelijk is voor het detecteren, analyseren en inperken van potentiële inbreuken en veiligheidsincidenten. Deze analisten zorgen ervoor dat het bedrijf snel bedreigingen kan detecteren en adequaat reageert op veiligheidsincidenten, om zo de risico's te minimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T10:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.