HP bevestigt overnameplan van Xerox

Xerox hoofdkantoor Norwalk

Xerox wil HP Inc overnemen. Het gerucht hing in de lucht en is woensdagavond bevestigd door HP. Een overname zou van het combinatiebedrijf de grootste fabrikant van kantoorapparatuur maken.

De twee techbedrijven spraken eerder over een samenvoeging van activiteiten. Die gesprekken leidden eerder deze week tot een concreet bod van Xerox, meldt HP in een verklaring. De pc- en printerfabrikant neemt het bod in overweging en houdt daarbij de belangen van zijn aandeelhouders in de gaten. 

Afgelopen week meldde de Wall Street Journal dat Xerox een miljardenbod op HP overweegt. Het zou gaan om een bod van 27 miljard dollar, deels in aandelen en deels in contanten. Volgens de krant is de deal voorlopig niet in kannen en kruiken. Het grootste struikelblok zou de financiering zijn. 

Fujifilm

Xerox blies in 2018 een beoogde fusie met zijn Japanse concurrent Fujifilm op het laatste moment af. Dit zette kwaad bloed bij de Japanners, die een claim van een miljard dollar bij de Amerikanen neerlegden. Deze claim komt waarschijnlijk te vervallen, nu Fujifilm heeft besloten Xerox voor 2,3 miljard dollar te willen uitkopen uit hun joint venture Fuji Xerox. Het geld dat Xerox hiermee binnenhaalt, zou het bedrijf kunnen toevoegen aan de overnamepot voor HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-08T10:21:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.