LG start patentzaak rond 4G tegen TCL

Wet en regelgeving

Het Zuid-Koreaanse LG start een rechtszaak tegen TCL om onrechtmatig gebruik van drie technologieën rond LTE tegen te gaan. LG beweert dat TCL verschillende patenten van LG geschonden heeft.

LG heeft eerder deze week bij de Duitse rechtbanken van Mannheim en Düsseldorf een rechtszaak aangespannen tegen TCL, een Chinese fabrikant van mobiele telefoons, wegens schending van LG’s LTE (long term evolution)-patenten.

In de zaak stelt LG dat TCL in zijn apparaten bewust technologieën heeft gebruikt die inbreuk maken op drie LG-patenten: het zo goed mogelijk versturen van gegevens tussen smartphone en headset, timers controleren voor uplink-synchronisatie en het verminderen van storingen in het uplink-synchronisatieproces.

De zaken tegen TCL werden pas aangespannen nadat LG talloze pogingen had ondernomen er samen uit te komen, zeggen de Zuid-Koreanen. Die pogingen liepen op niks uit. 

Volgens TechIPm, een consultingbedrijf dat zich met ‘intellectual property’ bezighoudt, was er tussen 2012 en 2016 geen enkel bedrijf met zoveel 4G-patenten als LG. Ook op het gebied van 5G zou LG elf procent van alle patenten in handen hebben, zegt dan weer het marktonderzoeksbureau IPLytics. 

LG heeft eerder zaken rond LTE-patenten geregeld met het Chinees-Amerikaanse BLU en het Frans-Chinese Wiko. In het eerste geval werd een licentieovereenkomst opgesteld. De zaak met Wiko, die om dezelfde patenten draaide als die in de TCL-zaak, werd eerder dit jaar voor een Duitse rechter beslecht in het voordeel van LG.

Begin deze maand heeft LG ook al een patentzaak in de VS aangespannen tegen HiSense. Die zaak draait rond het onrechtmatig gebruik van beeldschermtechnologie door het Chinese bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.