Elysia wint Deloitte Technology Fast 50

award

Het Waalse Elysia heeft de Deloitte Technology Fast 50 gewonnen. Het bedrijf uit Angleur ontwikkelt instrumenten die worden gebruikt bij radioactiviteitmeting en kwaliteitscontrole. De Fast 50 beloont bedrijven die de grootste omzetgroei kunnen voorleggen. Bij Elysia was dat 2.857,57 procent.

Na een Waals bedrijf op de eerste plaats, ging ook de tweede plaats naar Wallonië, meer bepaald naar het in Waver gevestigde Sortlist met een omzetgroei van 2.289,23 procent. Het Gentse Silverfin eindigde op de derde plaats met een omzetgroei van 2.132,07 procent. Showpad, ook uit Gent, won de award voor de Most Sustainable Growth. Deze winnaar selecteert Deloitte op basis van een continue groei in de huidige en vorige Technology Fast 50-ranking.

‘We zijn vereerd om dit jaar als het snelst groeiende bedrijf te worden erkend’, reageert Elysica-ceo Francis Moonen. ‘Onze groei is gerealiseerd dankzij onze internationale mindset, de steun van onze aandeelhouders bij de aankoop van een Duitse concurrent en onze strategie om oplossingen te bedenken en niet alleen apparatuur. Radiofarmaca zijn essentiële producten om artsen te helpen bij de diagnose en behandeling van kanker. Deel uitmaken van deze waardeketen maakt ons erg trots.’

Groeier

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont de snelst groeiende bedrijven in zeven verschillende sectoren. Naast Healthcare en Life Sciences, waarvoor Elysia als winnaar uit de bus kwam, waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Software, en Media & Entertainment.

Cogengreen, een bedrijf gevestigd in Gembloux dat een systeem creëerde dat tegelijkertijd warmte en elektriciteit kan produceren, won de award voor snelste groeier in de categorie Environmental Technology. Het in Leuven gevestigde Codabox, dat marktleider is voor CODA-bestanden, prijkte bovenaan bij de categorie Fintech. THEO Technologies, dat video-ervaringen op om het even welk platform of apparaat vergemakkelijkt, trok huiswaarts met de bekroning in de sector Media & Entertainment. Sortlist, een bedrijf dat zich richt op een matchmakingplatform dat bedrijven koppelt aan het ideale (digitale) marketing- of communicatiebureau, bleek het snelst groeiende bedrijf in de sector Software, terwijl de award voor Communications ging naar Level 27, een bedrijf in Bilzen dat bedrijven ondersteunt om betere applicaties en websites te bouwen. De award voor snelste groeier in de categorie Hardware was voor het Leuvense Octinion, een r&d-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling toegepast op biologisch materiaal.

De Rising Star 2019 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, ceo van investeringsmaatschappij Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De Rising Star-winnaar is Keyrock, een bedrijf dat software ontwikkelt die het mogelijk maakt om eenvoudig liquiditeit te bieden aan alle financiële markten, met behulp van zelfaanpassende liquiditeitsalgoritmen en een intuïtieve gebruikersinterface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-15T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.