Also krijgt kredietlijn van 300 miljoen

Investering

Also Holding krijgt van een consortium van banken een kredietlijn van driehonderd miljoen euro ter beschikking. Hierdoor kan de Zwitserse it-distributeur de volgende vijf jaar nog gebruikmaken van de huidige, gunstige voorwaarden die er heersen op de kredietmarkt.

‘De grote interesse van de banken is een duidelijk teken dat onze financiële partners vertrouwen hebben in de soliditeit, stabiliteit en duurzaamheid van ons zakelijk model’, zegt Gustavo Möller-Hergt, ceo van Also. Het geld moet dienen om de groeistrategie van het bedrijf verder uit te diepen en voor mogelijke acquisities te financieren. 

Bij het bankenconsortium waren BNP Paribas, Deutsche Bank, Helaba en Unicredit betrokken. De kredietlijn omvat ook nieuwe langetermijnleningen die door 'bonded loans' gedekt. Dat is een soort kruising tussen een obligatie en een lening. 

Also Holding is actief in 23 Europese landen en had vorig jaar een omzet van 9,2 miljard euro. Het bedrijf heeft vierduizend werknemers in dienst en is sinds 1986 beursgenoteerd. Het bedrijf heeft Ingram Micro als zijn belangrijkste concurrent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-22T10:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.