Veertig jobs bedreigd bij Apple-verdeler Switch

Bij winkelketen Switch, de grootste onafhankelijke Apple-verdeler in België, staan een veertigtal banen op de tocht. Het bedrijf is van plan zes of zeven winkels te sluiten, zo bericht de krant De Tijd.

Tegen ten laatste februari zouden de getroffen winkelpunten dicht moeten zijn. Daardoor verdwijnen 33 directe banen, ook acht jobs op het Antwerpse hoofdkantoor worden overbodig. Ceo Harold Vanpeel wil tegenover De Tijd nog niet kwijt welke winkels precies dicht gaan. Dat maakt deel uit van het intern overleg dat volgende week begint, zegt hij. 

Switch wil zo veel mogelijk naakte ontslagen vermijden en kijkt of medewerkers van getroffen winkels aan de slag kunnen in vestigingen die een vacature hebben openstaan of waar personeel op natuurlijke wijze vertrekt. Daarnaast ligt ook een plan op tafel om de zakelijke afdeling af te splitsen. Bedrijfsklanten hebben immers andere noden dan particulieren. Die operatie zou geen invloed hebben op het aantal personeelsleden. 

Tegen 20 december moet Switch een herstelplan voor de ondernemingsrechtbank klaar hebben. Als onderdeel daarvan lopen nog gesprekken met drie kandidaat-investeerders. 

Switch heeft momenteel nog 28 winkels die zo’n 155 miljoen euro omzet draaien. Het bedrijf heeft echter last van de online winkels en heeft zich ook verslikt in de overname van concurrent Easy-M.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-22T15:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.