Exact lijft Belgische Winbooks in

Deal handen schudden overname

De Nederlandse Exact-groep, gespecialiseerd in erp-software, heeft de Belgische ontwikkelaar van boekhoudsoftware Winbooks overgenomen. Met de overname bevestigt Exact zijn groeiambitie in de Belgische markt en zijn focus om aldaar te investeren in kleine en middelgrote bedrijven.

De overname van Winbooks laat Exact ook toe om zijn aanwezigheid aanzienlijk te vergroten in Wallonië en Brussel, waar WinBooks traditioneel sterk staat. De WinBooks-organisatie blijft na de overname zelfstandig opereren binnen de Exact groep en behoudt zijn leiderschaps- en bedrijfsstructuur.

Zowel Exact als WinBooks beschikken vandaag over een uitgebreid aanbod aan softwareoplossingen voor kmo's en hun boekhouders. Exact is sinds 1989 actief in België en lanceerde er in 2006 zijn cloudgebaseerde boekhoudoplossing Exact Online. Ook WinBooks introduceerde de afgelopen jaren verschillende cloudpakketten naast on-premise software.

‘WinBooks is een vertrouwd en gekend merk in België, een strategische groeimarkt voor Exact’, zegt Exact-ceo Phill Robinson. ‘We hebben de ambitie om onze omzet de komende vijf jaar te verdubbelen tot vijfhonderd miljoen euro. België maakt een essentieel onderdeel uit van deze strategie. We zijn daarom verheugd dat Jean-François Cuylits en Pierre Borremans deel zullen uitmaken van ons managementteam en WinBooks zullen blijven leiden. Zo kunnen wij blijven rekenen op de onschatbare kennis van de Belgische markt die zij met zich meebrengen.’

Exact werd opgericht in 1984 in Delft en telt nu meer dan 1.400 medewerkers, waarvan tachtig in België. Het heeft klanten in meer dan honderd landen. Winbooks zag het levenslicht in 2000 en is in België en Luxemburg actief. 

Hoeveel Exact exact betaalt voor Winbooks is niet meegedeeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-17T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.