Odoo krijgt investering van ruim 80 miljoen

Fabien Pinckers

Het Amerikaanse fonds Summit Partners koopt voor ruim tachtig miljoen euro een minderheidsbelang in het Waalse Odoo, gespecialiseerd in beheer- en kantoorsoftware voor kmo’s. Ook het management, Soffinova, het Waalse overheidsfonds SRIW en diens filiaal Noshaq en XAnge nemen er aan deel.

Odoo werd begin deze eeuw opgericht door Fabien Pinckers en maakt een rist toepassingen voor bedrijfsbeheer, van erp-pakketten tot crm- en boekhoudapplicaties. Het mikt vooral op bedrijven tot vijftig werknemers en wil zo een alternatief vormen voor onder meer SAP, Oracle en Microsoft Dynamics. 

Het recept slaat aan, want het bedrijf claimt al jarenlang omzetstijgingen van vijftig procent per jaar. Zowat 4,5 miljoen werknemers wereldwijd maken gebruik van de software. Momenteel heeft Odoo 750 mensen in dienst en zijn er, naast het hoofdkwartier in Grand-Rosière, vestigingen in New York, San Francisco, Hongkong, Dubai en Gujarat. Dit jaar werden er zo’n driehonderd aanwervingen gedaan. Tegen volgend jaar moet het personeelsbestand opnieuw verdubbeld zijn. 

De kiemen voor Odoo liggen in TinyERP, een open-bronpakket dat Pinckers opzette tijdens zijn studies aan de UCL in Louvain-la-Neuve. Sommige delen van Odoo’s software zijn nog steeds opensource, andere diensten zijn betalend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T09:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.