Hashting breidt uit en trekt nieuwe aandeelhouders aan

Geld money

Het Belgische digitaal-marketingbedrijf Hashting trekt nieuw kapitaal aan bij Wim Voss (25th Group, NewWorld Benelux) en Christian Bielen (ex-KPMG). Bijkomende financiering komt van PMV en BNPP Fortis.

Hasthing werd vijf jaar geleden opgericht door Karl De Beul (ex-Unilever) en Bart Baeyens (ex-Henkel, Danone) en maakt software waarmee bedrijven via bestaande platformen kunnen communiceren met hun klanten. Typische kanalen zijn sms, Whatsapp en Messenger in het Westen en Line en WeChat in Azië. Op die manier zijn bijvoorbeeld mobiele kortingsbonnen, digitale loyalty-programma’s, e-tickets, competities en cash back-acties op te zetten. Hashting zorgt daarbij ook voor uitbetalingen aan zowel consumenten als winkels. 

Het bedrijf is nu actief in vijftien landen en telt Nestlé, AB Inbev, Orange, Philips en Coca-Cola onder zijn klanten. Naast kantoren in België is Hasthing aanwezig in het VK, Kameroen, de VS en Chili. In de nabije toekomst worden kantoren geopend in Kenia en Azië. De filosofie is daarbij om ‘clustergericht’ te denken en niet zozeer ‘landgericht’. Zo wordt de Oost-Afrikaanse markt bewerkt vanuit Kenia en de West-Afrikaanse vanuit Kameroen. Er komen ook drie clusters voor Amerika en een Japanse hub die de Aziatische markt moet overzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T10:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.