In memoriam 2019: overleden ict'ers

Informatica-boegbeeld Maurice Verhelst, EDS-oprichter Ross Perot en datacenterexpert Mees Lodder zijn voorbeelden van ict'ers die in 2019 zijn overleden. In dit in memoriam staan we stil bij de ons ontvallen vakgenoten en hun nalatenschap voor het vakgebied.

Maurice Verhelst

Op 11 januari overleed Maurice Verhelst, een van de grondleggers van de onderzoeksgroep Beleidsinformatica van de KULeuven op 82-jarige leeftijd. Verhelst heeft heel wat prominente it'ers opgeleid in België.

Pierre Nanterme

Accenture-ceo en -bestuursvoorzitter Pierre Nanterme is op 31 januari op zestigjarige leeftijd doodgegaan. Begin van de maand kondigde het bedrijf aan dat Nanterme om gezondheidsredenen aftrad.

Rager Ossel

11 april overleed boeddhist en it-ontwerper Rager Ossel aan de gevolgen van een hartinfarct. Hij was mede-oprichter van het Amsterdamse ict-bedrijf Intouch. Hij is 68 jaar geworden.

Gary Burrell

Gary Burrell, de mede-oprichter en voorzitter-emeritus van gps-fabrikant Garmin, verwisselde op 12 juni het tijdelijke voor het eeuwige. Hij is 81 jaar geworden.

Ross Perot

De Texaanse it-ondernemer Ross Perot stierf op 9 juli op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Hij maakte van EDS een van de grootste ict-dienstverleningsconcerns ter wereld en verkocht later zijn tweede bedrijf Perot Systems voor miljarden aan Dell.

Mark Hurd

Ict-veteraan Mark Hurd overleed op 18 oktober op 62-jarige leeftijd. De co-ceo van Oracle en voormalig topman van HP en NCR legde een maand ervoor zijn werkzaamheden om gezondheidsredenen neer.

Giovanni Buttarelli

Op 20 augustus stierf Giovanni Buttarelli, de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming (European Data Protection Supervisor; EDPS) op 62-jarige leeftijd. Hij waakte voor dataprotectie in de Europese gemeenschap.

Mees Lodder

Mees Lodder overleed geheel onverwachts op zaterdag 14 december. Lodder (58) gold in de datacenterindustrie als een markante persoonlijkheid en innovatieve denker die bekend werd met KyotoCooling.

Harald Bax

Eveneens op 58-jarige leeftijd én plotseling stierf op 22 december Harold Bax, director business development bij distributeur Copaco. Bax was zeventien jaar werkzaam bij Copaco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-31T14:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.