Nalantis ontwikkelt slim jobplatform voor Rio

Brazilië stanbeeld jezus

De Antwerpse ai-specialist Nalantis gaat een samenwerking aan met de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro. Op initiatief van burgemeester Marcelo Crivella zal Nalantis de inwoners helpen bij hun zoektocht naar een job. Dat zullen ze doen met een intelligent jobplatform dat werkzoekenden via artificial intelligence matcht met vacatures.

Het platform werkt via het principe van natural language understanding, ofwel het begrijpen en analyseren van gewone taal. Zo hoeven de gebruikers geen voorgekauwd lijstje in te vullen met informatie over zichzelf, maar kunnen ze simpelweg hun cv uploaden of zelfs een kort tekstbericht of een spraakbericht achterlaten. Op basis daarvan begrijpt de software naar welke job ze op zoek zijn en aan welk profiel ze beantwoorden. Zo wordt de zoektocht naar jobs in Rio voor het eerst echt mobiel en op maat van jongeren.

De lancering van het jobplatform wordt voorzien voor midden februari 2020. Nalantis lanceerde eerder al verschillende hr-oplossingen en bouwde ook al slimme chatbots en software voor overheden. Onder meer de VDAB, Febelfin en Stad Gent deden al beroep op het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-21T14:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.