Innovatie en investeren prioritair voor Belgische cio

Belgische vlag

Voor Belgische cio’s vormen innovatie, investeringen in nieuwe producten en de automatisatie van bedrijfsprocessen dé prioriteiten voor dit jaar. Dat blijkt uit een internationale studie van gespecialiseerd rekruteringsbureau Robert Half.

De enquête van Robert Half, die door meer dan tweehonderd Belgische cio’s is ingevuld, richt zich op de groeivooruitzichten, de strategische prioriteiten en de aanwervingsplannen van kleine (50-249 werknemers), middelgrote (250-499) en grote (meer dan 500 werknemers) ondernemingen, verspreid over de private, beursgenoteerde en publieke sector.

Voor cio’s vormen innovatie en investeren in nieuwe producten (27 procent) en het automatiseren van processen (26 procent) de belangrijkste strategische prioriteiten voor 2020. Ook cloudprojecten (19 procent) worden door een behoorlijke groep van cio’s als belangrijkste strategische prioriteit gezien. Toplui van grote bedrijven geven opvallend vaker aan dat innoveren en investeren in nieuwe technologie de voornaamste prioriteit is dit jaar (kmo’s: 21 procent, grote ondernemingen: 34 procent).

De vraag naar ervaren tech- en it-personeel blijft bijzonder hoog. Cio’s hebben een hoge tot urgente vraag naar specialisten op vlak van cloud computing (86 procent), business intelligence & reporting (79 procent) en virtualisatie (75 procent) aan, alsook naar mobiele ontwikkelaars (77 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-23T17:16:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.