Econocom noteert winststijging

Geld groei financieel

Econocom heeft 2019 met positieve cijfers afgesloten. De omzet van het bedrijf bleef nagenoeg gelijk in vergelijking met 2018, maar het kon daar wel meer operationele winst uit puren. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten die het bedrijf publiceert.

Net geen 2,93 miljard omzet boekte Econocom uit zijn operaties, waarmee het bedrijf de cijfers van 2018 wist te benaderen, maar niet te overtreffen. De organische omzet (zonder overnames) daalde licht met 0,8 procent. Econocom voelt ook nog altijd de gevolgen van een fraudezaak bij haar Italiaanse dochter, die op de cijfers drukt. Als daar geen rekening mee wordt gehouden, is er een omzetstijging van 4,5 procent.

Bij Digital Services en Solutions, de grootste afdeling binnen het bedrijf, bedroeg de stijging zelfs bijna 7,5 procent. Technology Management and Financing moest dan weer tien procent prijsgeven.

De operationele winst tikt af op 126 miljoen euro, in lijn met de beloften die Econocom eerder deed en ondanks het feit dat Italië zowat zeventien miljoen euro minder bijdroeg dan vorig jaar. Econocom schrijft het resultaat toe aan de verbeterde markt en een stevige ‘cost cutting’-operatie van zo’n dertig miljoen euro. Dat is meer dan de twintig miljoen waar eerst sprake van was.

Voor dit jaar wil Econocom verder gaan op de ingeslagen weg en de operationele marges verder verhogen. Het bedrijf zegt dat er ook bedrijfsentiteiten verkocht of gesloten zullen worden. Er zal ook extra aandacht gaan naar het onder controle houden van de schulden. Die kon het bedrijf dit jaar niet afbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T12:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.