Verkoop Apple-verdeler Switch zit in het slop

De verkoop van Switch, de grootste Apple-verdeler van het land, verloopt moeizaam. De investeerders en schuldeisers raken het niet eens over een herstelplan. Dat schrijft De Tijd. De rechtbank gaat een verkoopproces in gang zetten.

Het gaat al een tijdje slecht met Switch, dat op 31 maart vorig jaar onder zo’n 33 miljoen euro schulden gebukt ging. In augustus 2018 vroeg het bedrijf bescherming tegen zijn schuldeisers. Sindsdien wordt er aan een herstelplan gewerkt dat tegen 1 februari rond moest zijn.

Dat is niet gelukt en dus gaat het dossier weer naar de rechter die een verkoop van het bedrijf gaat bestuderen. Volgens cfo Harold Vanheel zijn er kandidaten om in Switch te investeren en het bedrijf geheel of gedeeltelijk over te nemen. Op korte termijn is zo’n vijf miljoen nodig om het eigen vermogen aan te sterken, weet De Tijd.

Switch had een nieuw businessplan en een schuldenherschikking uitgewerkt, maar vond daar uiteindelijk geen steun voor. In dat plan zou gefocust worden op consumenten en kmo’s en zouden de activiteiten aan scholen en grote bedrijven afgebouwd worden. Ook de bank KBC en techgroothandel TechData moesten daarbij onbetaalde schulden slikken.

Switch heeft ondertussen vijf van de 26 winkels gesloten. Het bedrijf kwam in de problemen na de overname van concurrent Easy-M dat zelf veel schulden torste. Ook de integratie van de twee bedrijven kostte veel geld. Daarnaast is er ook de zware concurrentie van online-webshops.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-29T09:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.