Sophie Vandebroek in toezichtsraad van Wolters Kluwer

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft Sophie Vandebroek benoemd tot lid van haar ‘Supervisory Board’. Vandebroek werd bekend als coo van IBM Research. Voordien was ze cto bij Xerox. Vandebroek begon haar carrière als onderzoekster bij Imec in Leuven.

Vandebroek kreeg haar masterdiploma Electromechanisch Ingenieur van de KULeuven en behaalde daarna nog een Ph.D. in Elecrical Engineering van Cornell University. Ze zit momenteel in de raad van bestuur van Idexx Laboratories, een Amerikaans biotech-bedrijf, waar ze lid is van het Finance Committee en Nomination & Governance Committee. Daarvoor was ze bestuurslid bij onder meer Analogic, Parc en Nypro.

Vandebroek is eveneens verbonden aan het Massachusetts Institute of Technology (sinds 2010), waar ze ook lesgeeft. Ze heeft veertien patenten op haar naam staan en is opgenomen in de Women in Technology International Hall of Fame.

Wolters Kluwer draaide vorig jaar 4,3 miljard euro omzet en is actief in 40 landen. Het bedient klanten in 180 landen. Er staan zo’n 18.600 mensen op de loonlijst. Het hoofdkwartier van Wolters Kluwer staat in Alphen aan den Rijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-31T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.