Investlink investeert in Kappa Data

Geld groei financieel

Investlink, het kapitaalfonds van Hans Van Erum, Bert Van Loco en Frank Staut, heeft een participatie genomen in de Belgische netwerk-, security- en iot-distributeur Kappa Data. Van Erum, Van Loco en Staut zijn de oprichters van Securelink, dat vorig jaar overgenomen werd door Orange Cybersecurity.

In België is Kappa Data al jaren een gevestigde waarde als distributeur voor tal van resellers. Sinds enkele jaren is het bedrijf ook actief in Nederland en in Polen. In eerste instantie is het de bedoeling om de aanwezigheid te versterken in die landen, al sluit het bedrijf mogelijke overnames in andere landen zeker niet uit.

Kappa Data heeft er een stevig groeiparcours op zitten, de omzet en winst zijn over de laatste vijf jaar verdubbeld. ‘Met deze investering ondersteunen we onze groeiplannen en kunnen we de volgende vijf jaar opnieuw verdubbelen’, zegt Chris Willems, managing partner van Kappa Data.

Patrick Casteels, die ook managing partner is, vult aan: ‘Met de participatie van Investlink krijgen we er niet alleen een zeer kapitaalkrachtige partner bij. Hun kennis van de markt en hun succesverhaal met Securelink geven deze participatie een extra dimensie die je bij een kapitaalfonds zelden tegenkomt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-04T14:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.