Exact benoemt Michel Akkermans tot bestuurder

Partners handen

Het Nederlandse softwarebedrijf Exact heeft Michel Akkermans benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder. In deze rol moet de bekende ondernemer en financier het bedrijf adviseren over hoe het zijn strategische ambities in België kan waarmaken.

Akkermans is sinds 1989 werkzaam in de financiële it, als oprichter, ceo, adviseur en investeerder in bank- en betaalsoftware. Samen met zijn investeringsmaatschappij Pamica adviseert en ondersteunt Akkermans sinds 2015 fintech-startups. Hij was samen met Jurgen Ingels betrokken bij Clear2Pay dat in 2014 voor 375 miljoen euro verkocht werd aan het Amerikaanse FIS. Akkermans is ook lid van de raad van bestuur en voorzitter van verschillende technologiebedrijven.

Exact hoopt dat Akkermans in België als breekijzer kan dienen. ‘Dankzij zijn diepgaande kennis van technologie en ondernemerschap kan hij deuren openen om samenwerkingsverbanden aan te gaan en advies te geven die ons productaanbod zullen verrijken’, zegt ceo Phill Robinson. ‘Zijn rol als niet-uitvoerend bestuurder zal ons helpen onze ambitie te verwezenlijken om de omzet binnen de komende vijf jaar te verdubbelen tot 500 miljoen euro.’

België is een groeiende markt voor Exact. Met dit in het achterhoofd werd WinBooks, een uitgever van boekhoud- en managementsoftware voor accountants en kmo, eind 2019 overgenomen.

‘Exact is een spannend bedrijf, vooral omdat het investeert in nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machinaal leren, naast het toevoegen van een data-analysedimensie aan zijn managementsoftware’, aldus Akkermans. ‘Deze vormen een belangrijke toegevoegde waarde voor de accountants en het kmo. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het succes van Exact als geheel, en meer specifiek in België.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.