SD Worx neemt Nederlandse Pointlogic HR over

België en Nederland

De Belgische hr-dienstenverlener SD Worx heeft het Nederlandse Pointlogic HR overgenomen, een leverancier van software voor verlonings- en beloningsstrategie. Het bedrijf bedient meer dan een derde van de Nederlandse beroepsbevolking. Pointlogic HR zal binnen SD Worx zelfstandig blijven opereren vanuit Rotterdam.

Flexibele verloning zit in de lift. Medewerkers worden, naast het klassieke salaris, steeds meer betaald via extra-legale voordelen. De software van Pointlogic HR laat toe om enerzijds de verdeling van cash- en non-cash-verloning te plannen en te modelleren en anderzijds alle voordelen overzichtelijk te maken. Met het cloudpakket Imagine van Pointlogic simuleren en analyseren werkgevers hun totale toekomstige loonkosten, bijvoorbeeld bij wijzigingen in het arbeidsrecht of uitbreidingsplannen. Op basis van reële data kunnen ze de verloning bepalen of de beloningsstrategie bijsturen. Met Inspire kunnen werknemers en medewerkers dan weer in een oogopslag de waarde van hun totale loonpakket zien: niet alleen het loon, maar ook die van een bedrijfsauto, gsm of ziektekostenverzekering.

Pointlogic HR is actief in Nederland en België. Met de overname zal SD Worx de toepassingen ook in andere Europese landen kunnen aanbieden. Pointlogic HR behoudt zijn merknaam, software en team van ontwikkelaars en implementatieconsultants. Ook de verdere productontwikkeling blijft binnen het bedrijf. Er zal worden samengewerkt met productontwikkelaars van SD Worx om de toepassingen te integreren in bestaande SD Worx-oplossingen en deze verder uit te breiden.

SD Worx berekent de lonen van 4,6 miljoen mensen en is daarmee een wereldwijde top 5-speler. De meer dan 4.600 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (hoofdzetel), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

In 2018 haalde SD Worx een geconsolideerde omzet van 594,4 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-10T11:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.