Meer omzet en winst voor Dassault Systèmes

Geld money

De Franse 3D-expert Dassault Systèmes heeft in het boekjaar 2019 een omzet van 4,06 miljard euro gerealiseerd, een toename van dertien procent in vergelijking met 2018. Het operationele inkomen groeide aan met zeventien procent tot 1,3 miljard euro.

Van de omzet van 4,06 miljard nam software meer dan 3,5 miljard voor zijn rekening. De rest verdiende Dassault met diensten. Europa was goed voor 1,4 miljard euro omzet, daarna volgden Amerika met 1,1 miljard en Azië met bijna 962 miljoen.

Samen met de cijfers maakte het Franse bedrijf ook bekend dat het zich meer op de gezondheidssector wil gaan richten. Tot nog toe was Dassault Systèmes vooral in de auto- en vliegtuigindustrie actief.

‘Tegenwoordig zijn wij in staat om alle kennis en ervaring opgebouwd in de niet-organische wereld toe te passen op de levende wereld: wij breiden onze ambitie en focus uit van dingen naar het leven’, zegt ceo Bernard Charlès. ‘Net zoals wij de complete virtuele twin experience naar vliegtuigen, auto's en gebouwen hebben gebracht, zijn wij op termijn in staat om een virtuele twin experience van de mens te creëren. Deze ontwikkeling biedt de zorgsector een nieuw perspectief, namelijk het transformeren van hoe mensen worden genezen en een betere kwaliteit van leven krijgen. Het komende decennium gaat Dassault Systèmes zich richten op het verwerven van een marktleidende positie in de lifesciences-industrie, uitbreiden van onze corebusiness en groeien in de kansrijke markt van stedelijke infrastructuren.’

Voor dit jaar voorspelt Dassault Systèmes een groei van 21 tot 23 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-10T11:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.