Lage landen boventoon bij verkiezing cio’s van het jaar

Belgie en Nederland

Rui Pedro Silva, global head of technolgy development bij de logistieke specialist Maers en Geert Standaert, chief technology officer van telecomoperator Proximus, zijn door Cionet verkozen tot ‘European Digital Leaders’. Zij behaalden het goud in de respectievelijke categorieën b2b en Bb2c. Pedro Silva heeft de Spaanse nationaliteit, maar werd genomineerd voor Nederland. Standaert is een volbloed-Belg.

Rui Pedro Silva doorliep na het behalen van zijn MBA in Madrid ongeveer alle geledingen die technologische bedrijven hebben. Hij werkte onder meer in Duitsland, het Verenigd Kononkrijk en Spanje. Sinds vier jaar is hij aan de slag voor A.P. Moller-Maers. Zijn team is verantwoordelijk voor alle technologische end-to-end-processen die direct betrekking hebben op de klanten.

Pedro Silva ziet zichzelf als een buitenstaander in het it-vak omdat dit niet de focus van zijn studie was. Dat is echter ook een competitief voordeel omdat hij zo de brug kan slaan tussen technische teams en de zakelijke kant.

Geert Standaert is van opleiding burgerlijk ingenieur (RUGent). Hij is de cto van Proximus en lid van het directiecomité sinds 2012. Hij overziet alle it-ontwikkelingen binnen het bedrijf, de service engineering, het vaste en mobiele netwerk en de technische infrastructuur. Standaert vervoegde Proximus in 1994 en bekleedde diverse managementposities bij de operator.

Standaert en Pedro Silva wonnen het van zes andere finalisten. Dat waren Charlotte Light (Channel 4), Nino Messaoud (BW Papersystems), Günther Ghijsels (Randstad), Miguel Teixeira (Renault), Armando Laurenti (BVLGARI) en Jarosław Hoffmann (eobuwie).

Omdat er steeds minder genomineerden de titel van cio dragen, is de verkiezing van Cionet sinds dit jaar overigens van naam veranderd. De winnaars zijn nu officieel ‘European Digital Leaders’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-18T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.