SentinelOne haalt 200 miljoen dollar op in E-ronde

Geld money

SentinelOne, leverancier van autonome endpoint-bescherming, heeft in een Series E-investeringsronde 200 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op 1,1 miljard dollar. ‘Dankzij de nieuwe investering kan SentinelOne de vraag uit de markt beter aan en wereldwijde groei verder faciliteren’, zo schrijft het bedrijf.

SentinelOne is een van de pioniers die cloudgebaseerde endpoint-bescherming liet uitgroeien tot een volledig cybersecurity-platform dat bescherming biedt aan elk apparaat in een bedrijfsomgeving. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van gedragsanalyse en ai-modellen. De volledige oplossing bestaat uit ActiveEDR, voor endpoints, SentinelOne Ranger, voor iot en Singularity Platform, voor het beschermen van container en cloud-native workloads.

‘De eisen aan cybersecurity zijn veranderd en wij hebben endpoint-bescherming verder gebracht dan het ooit was’, zegt topman en medeoprichter Tomer Weingarten. ‘In plaats van alleen laptops, desktops en servers te beschermen met EPP en EDR, beschermen we het hele netwerk met flexibele, autonome technologie. Van container workloads in de cloud en datacenters tot iot-apparatuur. De inzet van ai om enorme hoeveelheden data in realtime te verwerken, zorgt ervoor dat onze klanten veilig zijn voor allerlei aanvalsvormen.’

De nieuwe investeringsronde werd geleid door Insight Partners, met deelname van Tiger Global Management, Qualcomm Ventures LLC, Vista Public Strategies en eerdere investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T17:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.