Telenet herschikt Luxemburgse kabelactiviteiten

Luxemburg-stad

In het groothertogdom Luxemburg gaan de twee bestaande kabelmaatschappijen Eltrona en SFR-Coditel fuseren. Telenet krijgt de helft min één aandeel in handen van de nieuwe groep.

Telenet is al sinds 2017 aanwezig in Luxemburg, nadat het bedrijf in 2017 SFR-Coditel Belgium overnam. Daarbij was de Mechelse kabelboer in de eerste plaats geïnteresseerd in de Brusselse activiteiten van SFR, maar het bedrijf was dus ook aanwezig in Luxemburg en in de streek rond Chimay.

In Luxemburg wordt die aanwezigheid nu geconsolideerd. Eltrona, de tweede kabelmaatschappij van het groothertogdom, gaat SFR overnemen en betaalt Telenet daarvoor met een pakket aandelen. Telenet zelf neemt ook een belang over van 34 procent in Eltrona van Post Luxembourg. Op die manier krijgt Telenet precies 50 procent min één aandeel van het fusiebedrijf in handen. En heeft Luxemburg voortaan maar één kabelmaatschappij meer.

‘Dit strategische partnership is een ideale oplossing, zowel voor Telenet als voor Eltrona’, zegt Telenet-ceo John Porter. ‘Elke partij beschikt over complementaire vaardigheden en we zijn van mening dat de combinatie hiervan zal leiden tot de ontwikkeling van een aantrekkelijk gezamenlijk aanbod van telecomdiensten (televisie, internet, mobiele telefonie) op de steeds veranderende Luxemburgse markt.’

Tegen april moet de nieuwe maatschappij van start gaan. Het merk SFR verdwijnt tegen de zomer uit het straatbeeld en wordt door Eltrona vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-26T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.