Mercurion krijgt onderdak bij Gumption

russian dolls

Het Gentse Mercuron, gespecialiseerd in mobiele datacommunicatie, sluit zich aan bij de Gumption Group. Mercuron wil de synergieën in de groep en de shared services gebruiken om zijn groei te ondersteunen. Voor Gumption betekent de komst van Mercuron een extra troef voor zijn all round-aanpak.

Mercuron versterkt en verbetert de ontvangst van het gsm-signaal in gebouwen en locaties met onvoldoende ontvangst. Het levert en installeert onder meer repeaters voor Astrid, de telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten. Tot de klanten behoren verder bedrijven als Cordeel, Fabricom, de Europese Investeringsbank en ziekenhuizen. Gumption is een bedrijvengroep van ruim twintig jonge ondernemingen met meer dan 450 medewerkers in België, Nederland en Luxemburg.

‘De datavolumes via gsm nemen toe’, zegt managing partner Xavier Bracke van Mercurion. ‘5G zal die trend versterken. De projecten worden bijgevolg groter en complexer. Om de groei in goede banen te leiden, gaan wij samenwerken met Gumption. Dankzij de shared services kunnen wij maximaal focussen op de klanten, de dienstverlening en de ontwikkeling van het team. Een deel van de groei willen wij realiseren via synergieën met andere bedrijven in de groep.’

‘Het aanbod van Mercuron past perfect in 360°-benadering van Gumption ‘, vult Bart Embrechts, managing partner van Gumption aan. ‘De digitale uitdagingen van klanten vragen om grensoverschrijdende expertise uit vele invalshoeken. Daarom ontwikkelden wij een co-creatie-aanpak voor innovatie, met de beleving van de klant in het middelpunt.’

Mercuron bekijkt al verschillende concrete use cases in het Gumption-ecosysteem: communicatie met de laadpalen van CenEnergy in ondergrondse parkings, field services voor internet of things-installaties met AppyThings of TheValueChain en expertisedeling met Rank1 bij infrastructuurprojecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-27T10:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.