Bedrijven investeren te laat in smart supply chains

vorkheftruck magazijn

Vroeg investeren in slimme supply chain loont: early adopters zien een kostenbesparing van tien tot vijftien procent. Dat blijkt uit onderzoek van PA Consulting. Bijna tachtig procent van de respondenten evenwel geeft aan dat de vaardigheden en capaciteit ontbreken om de supply chain verder te digitaliseren.

Door die digitalisering van hun supply chain op een laag pitje te zetten, dreigen bedrijven belangrijke voordelen mis te lopen, zoals een betere afstemming op de klantvraag, efficiëntievoordelen en hogere weerbaarheid tegen calamiteiten en andere verstoringen in de keten.

Meer dan honderd supply chain-experts over de hele wereld namen deel aan het onderzoek. Bijna een op drie van hen weet naar eigen zeggen niet hoeveel waarde een intelligente supply chain zou kunnen toevoegen. Slechts iets minder dan de helft toont specifieke interesse in de mogelijkheid om operationele kosten terug te dringen door supply chains ‘smarter’ te maken, waarmee belangrijke kansen blijven liggen om de bedrijfsresultaten significant te verbeteren. Twee derde zegt wel van plan te zijn binnen drie jaar aanzienlijke verbeteringen door te voeren in de technologie van hun supply chain. Aan de andere kant: veel organisaties schrikken terug voor de uitdagingen die bij zo’n proces komen kijken.

Corona

Het rapport verschijnt op een moment dat supply chains wereldwijd ernstig worden verstoord door de uitbraak van het coronavirus. Risicoanalist Verisk Maplecroft verwacht dat het coronavirus de aanvoerlijnen wereldwijd nog tot het derde kwartaal zal verstoren. Steeds meer leveranciers melden toenemende problemen met leveringen en zien zich gedwongen hun prijzen en omzetverwachtingen bij te stellen. De betere inzichten en voorspellingen die smart supply chains bieden, maken het mogelijk dergelijke risico’s beter te voorspellen, zodat organisaties eerder maatregelen kunnen nemen om de schade te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T09:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.