IBM in zee met Be.Code en Be.Face

Programmeren coding job werk

IBM lanceert, in samenwerking met de codeerschool Be.Code en met de ngo Be.Face, het SkillsBuild-programma. Dat moet helpen om jonge en minder jonge werkzoekenden digitale vaardigheden te laten verwerven. Ook mensen die van loopbaan willen veranderen zijn welkom.

SkillsBuild is een platform voor online trainingen, carrièreadvies, gepersonaliseerde coaching, assessments en ‘ervaringsleren’. Mensen nieuwe (digitale) vaardigheden laten verwerven, zal trouwens meer en meer een noodzaak worden. Uit een studie van de technologiefederatie Agoria blijkt dat tegen 2030 zowat 310.000 mensen (werkloos en werkend) zullen moeten omgeschoold worden om nog een kans te maken op de arbeidsmarkt. De studie onthult ook dat 584.000 vacatures niet zullen worden ingevuld in dat jaar als ons land verzuimt de nodige maatregelen te nemen.

Naast basiskennis over digitale technologieën traint het platform ook persoonlijke vaardigheden zoals het schrijven van cv’s, communicatie, probleemoplossing en diens meer. Op dit moment worden drie digitale leertrajecten aangeboden: Digital Foundation, Client Service Representative en Web Developer. Het is de bedoeling die in de toekomst verder uit te breiden.

Door vooral de nadruk te leggen op vaardigheden, wil IBM tevens de mentaliteit in de it-industrie veranderen en benadrukken dat ook mensen met een niet-traditionele achtergrond waardevolle kandidaten kunnen zijn voor een baan. Bovendien worden op deze manier ook kandidaten uit kansarme groepen naar voor geschoven, profielen die vaak nog worden uitgesloten op de arbeidsmarkt.

‘We zien SkillsBuild als een uitstekende ontwikkelingskans voor de studenten van ons Bright Future-programma en voor de werkzoekenden van ons Job Academy-programma’, zegt Norma Di Niro, directeur van Be.Face. ‘De Bright Future-studenten zullen zo in staat zijn om een aantal niet-academische vaardigheden toe te voegen aan hun academische referenties, die toch essentieel zijn om beter aan de verwachtingen van de zakenwereld te voldoen. Onze werkzoekenden, voornamelijk vluchtelingen, kunnen gratis digitale certificaten krijgen in combinatie met ons Job Academy-programma. Voor hen is dit een perfecte manier om hun inzetbaarheid in ons land te verhogen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-09T15:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.