Meer winkels sluiten deuren door corona

malware

Na (onder meer) Apple en Proximus sluit nu ook de Nederlandse e-tailer Coolblue zijn fysieke winkels in België en Nederland. Reden: de corona-crisis.

Coolblue heeft besloten dat vanaf aanstaande dinsdag alle fysieke winkels gesloten zijn, in ieder geval tot 6 april. Om zijn interne logistiek draaiende te kunnen houden, heeft het bedrijf op zijn website ook verschillende categorieën uitgezet die nu niet belangrijk zijn, zoals koffers, navigatiesystemen en barbecues. De e-tailer ziet immers een stijging in de verkoop van apparatuur voor thuiswerken en spullen om huishoudens draaiende te houden. In onder meer monitoren en webcams en diepvriezers zijn er verkoopstijgingen van ‘honderden procenten’.

‘We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden’, zegt oprichter Pieter Zwart. ‘Honderden klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis om onze klanten te helpen. Onze collega’s van CoolblueFietst en CoolblueBezorgt zijn elke dag onderweg om de producten op een snelle en veilige manier bij mensen thuis te krijgen. In onze schuur in Tilburg werken mensen op voldoende afstand van elkaar, in acht verschillende hallen dag en nacht door. Gelukkig is er in het magazijn heel veel gemechaniseerd.'

Ook Proximus heeft tot 3 april alle winkels gesloten, net zoals Apple. Die laatste sluit alle winkels wereldwijd, behalve in China. Zowat alle grote telecomoperatoren geven hun klanten dezer dagen gratis bijkomende data om in contact te kunnen blijven met het werk en familie en vrienden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T10:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.