Celestia koopt deel Antwerp Space Systems

Satellietexpert krijgt 4 miljoen kapitaalinjectie

ruimtevaart gps

Het Nederlandse Celestia Technologie Group, een verzameling hightechbedrijven die communicatiesystemen voor satellieten en grondstations produceert, krijgt een investering van vier miljoen euro. Met een miljoen daarvan wordt een deel van Antwerp Space Systems overgenomen.

De vier miljoen euro is afkomstig van BNP Paribas Asset Management en wordt geïnvesteerd via kredietverstrekker Caple. Het grootste deel van het geld (drie miljoen) wordt door de Britse tak van CTG gebruikt om een eigen grondstation te ontwikkelen. Met de resterende een miljoen euro koopt het Noordwijkse bedrijf de ‘ground activities’-afdeling van Antwerp Space Systems.

Antwerp Space ontstond binnen het vroegere Alcatel Bell en maakt nu deel uit van het Duitse ruimtevaartbedrijf OHB. In Hoboken stelt de onderneming zeventig mensen te werk, vooral fysici, ingenieurs en hard- en softwareontwikkelaars. Het bedrijf is betrokken bij de ontwikkeling van het Europese GPS-systeem Galileo en ontwikkelde onlangs een modem die de communicatie tussen het ISS (International Space Station) en de aarde moet verbeteren. Die werd in februari aan boord van het ISS gebracht, waarbij het de eerste keer wasdat het bedrijf apparatuur richting de ruimte kon sturen.

Niet eenvoudig

Het verzamelen van de nodige fondsen door CTG om de overname van Antwerp Space en de bouw van het Britse grondstation mogelijk te maken, was niet eenvoudig. ‘Hoewel CTG van Nederlandse en Britse grootbanken nul op het rekest kreeg, waren wij direct geïnteresseerd’, zegt Michiel Slinkert, managing partner bij Caple. ‘Deze internationale groep van goed op elkaar ingespeelde ruimte-technologiebedrijven is een fantastische onderneming en een mooie referentie. Ik ben er trots op dat we mogen bijdragen aan de groei van dit vernieuwende concern.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T11:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.