SD Worx neemt Adessa Group over

Contract ondertekenen

Hr-dienstenverlener SD Worx heeft Adessa Group overgenomen, een consultingbedrijf dat hr-software in de cloud aanbiedt met bijbehorende diensten. ‘De overname past in de groei- en innovatiestrategie van SD Worx en helpt klanten doorheen de transformatie naar een digitale werkplek en naar meer efficiënte hr-processen’, zo klinkt het in een persbericht.

Adessa Group verkoopt, installeert en onderhoudt hr- en talentmanagement-software in de cloud van SAP, waaronder SuccessFactors en Qualtrics. Het bedrijf zorgt daarbij ook voor integratie met bestaande hr- en payroll-systemen. De bedoeling is dat klanten hiermee hun employee experience verbeteren, betere beslissingen nemen gebaseerd op data en meetbare bedrijfsvoordelen behalen.

Het van oorsprong Belgische bedrijf werd opgericht in 2005 en telt nu zeventig medewerkers in vijf kantoren in België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Zwitserland. Dankzij deze overname wordt ook SD Worx actief in Spanje, bovenop de bestaande aanwezigheid in tien landen. Het maakt ook dat de bestaande SAP- en SuccessFactors-teams bij SD Worx in België, Duitsland en Zwitserland versterking krijgen. Binnen SD Worx wordt Adessa voortaan de merknaam voor SAP HCM-, SuccessFactors- en hr-technologie consulting, die SD Worx verder wil uitbouwen in Europa.

‘Het zijn disruptieve tijden’, zegt Kobe Verdonck, ceo van SD Worx. ‘Tegelijk is de business waarin Adessa Group gespecialiseerd is nooit relevanter geweest: door de coronacrisis was de nood aan digitale samenwerking en efficiënte hr-processen nooit groter. Dankzij de cloudtechnologie en de bijbehorende dienstverlening van Adessa kunnen bedrijven hun personeelszaken perfect vanop afstand regelen. Digitale processen moeten feilloos zijn, wil je scoren inzake employee experience en engagement. De overname van Adessa is voor SD Worx een logische stap in onze Europese expansie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-09T09:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.