HP vernieuwt Envy- en ZBook-laptops

Hewlett Packard laptop notebook

De HP Envy 15 krijgt als enige de nieuwe Quickdrop-functie mee.

Hewlett-Packard heeft een nieuwe reeks laptops voorgesteld. Daaronder nieuwe mobiele ZBook-workstations en een reeks aanvullingen op het Envy-gamma. Het bedrijf ontwikkelde ook een softwaretool om bestanden, notities, websites en dergelijke snel te delen tussen pc’s, tablets en smartphones.

De eerste nieuwelingen die HP losliet, zijn de nieuwe ZBook Studio en de ZBook Create, twee notebooks uit de hoogste marktregionen en concurrenten voor bijvoorbeeld de Lenovo P-serie of de MacBook Pro van Apple. HP noemt de ZBook Studio ‘'s werelds krachtigste mobiele workstation per kubieke centimeter’, wat er vooral op duidt dat ze een stukje kleiner geworden zijn dan hun voorgangers. Beiden hebben een 15,6 inch grootscherm, het verschil zit hem vooral in de videokaart of gpu. De Studio komt met kaarten uit Nvidia’s Quadro-reeks, de Create houdt het bij de Geforce-lijn.

Beide apparaten zijn opgetrokken uit aluminium, voorzien van luidsprekers van Bang & Olufsen en kunnen met een hele resem aan cpu’s uitgerust worden, waaronder Intel Core en Xeon-chips. HP spreekt van 17,5 uur als maximale levensduur van een volle batterij. Daarna moet hij weer aan het stopcontact. De schermen zijn trouwens voorzien van zogenaamde Dreamcolor-technologie met automatische zelfkalibratie, honderd procent sRGB en Adobe RGB voor de nauwkeurigheid.

Quickdrop

Naast de ZBook-reeks (die op creatieve professionals mikt), vernieuwt HP ook zijn Envy-lijn, een meer algemene reeks laptops uit het hogere middensegment. Het cijfer achter de naam verwijst hierbij naar de grootte van het scherm, in inch. 

De Envy 15 is het topmodel van de reeks. Hij krijgt maximaal een Core i9 H-processor mee uit de Comet Lake-reeks die gebakken is op 14 nanometer. Qua graphics gaat hij tot een RTX 2060 Max-Q van Nvidia. Het chassis van aluminium gemaakt en het touchpad krijgt een glaslaag. Het optionele 4k OLED-scherm biedt 100 procent dekking van de dci-p3 kleurruimte. Dit apparaat krijgt ook de nieuwe ‘QuickDrop’-functie mee. Daarmee kunnen gebruikers snel en draadloos bestanden delen tussen de laptop en andere pc’s, tablets en smartphones. Deze nieuwe features werkt zowel met Android- als iOS-telefoons.

De Envy 13 is de instapper en heeft ten opzichte van zijn voorganger een afslankkuur ondergaan. Zijn screen-to-body-ratio bedraagt nu 88 procent en optioneel kan het scherm ook 4K-resolutie aan. Potentiële kopers kunnen kiezen uit verschillende Intel-cpu’s en optionele GeForce MX330-graphics. HP geeft een maximale batterijduur van 19,5 uur op. De Envy x360 is de convertibel-versie van de Envy 13 en wordt geleverd met de AMD Ryzen 4000 processoren met Radeon-gpu. De batterij zou het 17,5 uur moeten uithouden. De Envy x360 15 is het grotere broertje en komt AMD- of Intel-chip onder de motorkap, met respectievelijk een GeForce MX330 of AMD Ryzen 4000. De batterij gaat 18,5 uur mee en optioneel is een 4K OLED-scherm mogelijk.

De HP Envy 17 ten slotte heeft 86 procent screen-to-body-ratio met een Intel-cpu en GeForce MX330-gpu. Dit apparaat houdt het elf uur uit zonder stopcontact.

De HP ZBook Studio en HP ZBook Create zijn naar verwachting beschikbaar vanaf augustus 2020. De prijzen worden dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt. Alle Envy-modellen komen volgende maand uit. De Envy 15 is beschikbaar vanaf 1699 euro. De Envy 13 verwisselt vanaf 899 euro van eigenaar. De Envy 17 moet minstens 1299 euro opbrengen. De x360 13 kost minstens 899 euro, de x360 15 doet daar honderd euro bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-21T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.