Agfa rondt verkoop it-activiteiten af

Partners handen

De Antwerpse beeldvormingsgroep Agfa heeft de verkoop van zijn Healthcare it-activiteiten aan de Italiaanse Dedalus-groep afgerond. Dat meldt Belga. Agfa plakte een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro op de afdeling, exclusief schulden.

Agfa startte in de tweede helft van vorig jaar het verkoopproces van zijn it-activiteiten op en maakte in december bekend dat het met een kandidaat verder onderhandelde: Dedalus uit Italië. De it-afdeling van Agfa maakt onder meer software voor ziekenhuizen om hun administratie en financiën te beheren en de workflow met patiënten te automatiseren. In Frankrijk, Brazilië en de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) zitten ook de imaging it-activiteiten in de deal, de software voor het beheren van medische beelden, omdat die activiteit daar nauw verbonden is met de ziekenhuissoftware.

Agfa wil, gezien de onzekere economische context, de opbrengsten van de verkoop gebruiken om de toekomst van de onderneming veilig te stellen. Ook willen ze er de strategieën van afdelingen verder mee uitvoeren en langlopende schulden aanpakken.

Healtcare-It draaide voor Agfa een jaaromzet van zo’n 260 miljoen euro. Dat is bijna tien procent van de volledige omzet. De afdeling werd vorig jaar al afgesplitst van de rest van Agfa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-05T10:53:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.