Agfa rondt verkoop it-activiteiten af

Partners handen

De Antwerpse beeldvormingsgroep Agfa heeft de verkoop van zijn Healthcare it-activiteiten aan de Italiaanse Dedalus-groep afgerond. Dat meldt Belga. Agfa plakte een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro op de afdeling, exclusief schulden.

Agfa startte in de tweede helft van vorig jaar het verkoopproces van zijn it-activiteiten op en maakte in december bekend dat het met een kandidaat verder onderhandelde: Dedalus uit Italië. De it-afdeling van Agfa maakt onder meer software voor ziekenhuizen om hun administratie en financiën te beheren en de workflow met patiënten te automatiseren. In Frankrijk, Brazilië en de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) zitten ook de imaging it-activiteiten in de deal, de software voor het beheren van medische beelden, omdat die activiteit daar nauw verbonden is met de ziekenhuissoftware.

Agfa wil, gezien de onzekere economische context, de opbrengsten van de verkoop gebruiken om de toekomst van de onderneming veilig te stellen. Ook willen ze er de strategieën van afdelingen verder mee uitvoeren en langlopende schulden aanpakken.

Healtcare-It draaide voor Agfa een jaaromzet van zo’n 260 miljoen euro. Dat is bijna tien procent van de volledige omzet. De afdeling werd vorig jaar al afgesplitst van de rest van Agfa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-05T10:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.