Verkoop Logitech booming door coronacrisis

Logitech RightLight 3

Logitech, de Zwitserse fabrikant van randapparatuur voor computers, heeft er een uitstekend jaar op zitten. Door de grote vraag naar onder meer webcams en game-accessoires heeft het bedrijf een recordomzet gedraaid. Vooral in het laatste kwartaal steeg de verkoop.

Net geen drie miljard dollar omzet wist Logitech in zijn boekjaar 2020 te realiseren, zeven procent meer dan vorig jaar. De winst ging met tien procent vooruit, tot 387 miljoen dollar. Het bedrijf was eerder uitgegaan van 365 à 375 miljoen euro.

Een goed deel van de omzetstijging is door de coronacrisis te verklaren. Doordat bedrijven noodgedwongen personeel van thuis uit moest laten werken, was er een grote vraag naar webcams, toetsenborden en muizen. Vooral in de laatste drie maanden ging het hard, met een omzetstijging van bijna veertien procent, vergeleken met een jaar eerder.

‘Videoconferenties, het werken op afstand, het creëren en streamen van inhoud en gaming zijn op lange termijn trends die onze business voortstuwen’, zegt ceo Bracken Darrell. ‘De pandemie heeft deze trends niet veranderd, ze heeft ze versneld.’

Voor het komende jaar blijft Logitech optimistisch. Het gaat uit van een winstverwachting van 380 tot vierhonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-12T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.